Comfortabel, gezond en hygiënisch slapen

17 april 2024

Is uw boot al helemaal klaar voor het komende vaarseizoen? Nieuwe anti-fouling aangebracht, teak gelakt, kastjes gesopt en de gordijntjes en kussenhoezen gewassen? Misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar rits ook de tijk van uw matrassen eens open. Grote kans dat u schimmel aantreft. Zelfs wanneer er niet direct schimmel te zien is, zijn er bijna altijd schimmels en bacteriën aanwezig.

Zonder dat u het doorheeft, verliest u elke nacht ongemerkt veel transpiratievocht en andere afvalstoffen die door het ontbreken van ventilatie onder matrassen schimmelvorming in de matraskernen kan veroorzaken. Behalve onhygiënisch ook ongezond: schimmels zijn de oorzaak van veel verborgen klachten zoals een loopneus, tranende ogen en luchtwegirritaties.

Tijd voor nieuwe matrassen?

Wist u dat u ongeveer 30% van uw tijd aan boord slapend doorbrengt? Wij van Neptune vinden dat te veel om enig ongemak te ervaren. Onze slaapsystemen zijn speciaal ontwikkeld om optimaal comfort en ondersteuning te bieden en vervaardigd van de meest duurzame materialen. Neptune levert op maat gemaakte bootmatrassen in verschillende kwaliteiten die in combinatie met onze gepatenteerde lattenbodemsystemen – essentieel voor ventilatie onder de matras – zorgen voor een gezonde en comfortabele slaapplaats aan boord van uw jacht.

Antibacteriële matraskernen en matrastijk

Neptune matrassen zijn voorzien van antibacteriële matraskernen en afritsbare, wasbare antibacteriële matrastijk. Voor optimale bescherming tegen bacteriën, schimmels en virussen verwerken we nano zilver in alle matrastijk. De milieuvriendelijke behandeling van de tijk met colloïdaal zilver, ook wel bekend als zilverwater, doodt ongewenste indringers en vermindert de verspreiding van bacteriën en het ontstaan van schimmels op de lange termijn.

Brandvertragend

Daarnaast werkt Neptune onder anderen met Nautifoam comfortschuim, Vita Talalay® Latex Superior™ en FRG-Talalay. Het brandvertragende Nautifoam is een premium comfortschuim dat antibacterieel behandeld is en daardoor niet gevoelig voor schimmels en zelfs huisstofmijt-resistent is. Ideaal voor mensen met allergieën. Vita Talalay® Latex Superior™ is een duurzame, superieure latex die door de open celstructuur op natuurlijke wijze optimale ventilatie en vochtregulatie biedt waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen. In FRG-Talalay is het brandvertragende grafiet verwerkt. Deze kwaliteit wordt verkocht onder IMO/SOLAS certificering.

Slaapsystemen uitproberen

Denkt u erover om het slaapcomfort aan boord te vervangen? U bent van harte welkom om verschillende matraskwaliteiten en slaapsystemen uit te proberen in ons Experience Centre in Zwaagdijk-Oost. Onze adviseurs bespreken met u de huidige situatie aan boord en het gewenste slaapcomfort tot in detail. Inmeten aan boord is mogelijk. Ook kunnen uw oude matrassen exact worden nagemaakt. Zodra het slaapcomfort gereed is wordt er een afspraak gemaakt voor aflevering of ophalen. Uw oude matrassen worden afgevoerd en gerecycled.

Neem contact met ons op