Cradle to Cradle

20 januari 2017

Neptune verwerkt Vita Talalay latex van producent Radium Foam in de Excellent Line matrassen. Radium Foam heeft onlangs als eerste het cradle-to-cradle goud certificaat ontvangen. Daar bovenop heeft de producent tevens het FSC-certificaat gekregen, hetgeen de ontwikkeling van een circulaire economie bevordert. Het wil zeggen dat de latex producerende rubberbomen groeien in verantwoord beheerde bossen of plantages.

De combinatie van deze twee certificaten is uniek in de beddenindustrie. Het voornaamste doel ervan is om mensen gezond te laten slapen. Radium Foam gelooft erin dat deze missie door de gehele keten gevolgd moet worden, dus vanaf het zaadje tot aan de productie van Talalay latex in matrassen, kussens en matrastoppers.

Neptune verwerkt de gecertificeerde Vita-Talalay latex in haar matrassen en garandeert hiermee een product van de hoogste kwaliteit te leveren. Talalay latex is goedgekeurd voor de gezondheid van de consument, het milieu en alle mensen die betrokken zijn bij het productieproces. Vita-Talalay kan beschouwd worden als een voorloper in het maken van een duurzamer en meer verantwoord productieproces.